April 2017 – De geheimen van bionica. Kan je de natuur namaken?

Woensdag 12 april van 15.00-17.00 uur in het Junior Technovium (Heyendaalseweg 98)

Als je aan de natuur denkt, waar denk je aan? Bos? Biologie? Beestjes?
Waar je waarschijnlijk niet aan denkt is: techniek!
Hoe gek het ook klinkt; de natuur zit er vol mee. In bijna 4 miljard jaar zijn fantastische biologische oplossingen ontstaan voor zaken als voortbewegen, boren, filteren, pompen, isoleren, vliegen, enz. Er zijn zelfs kevers die explosies kunnen opwekken. De natuur heeft overal een oplossing voor gevonden.

De natuur gebruikt altijd minder energie en materialen, kent ongekende gevoeligheid en nauwkeurigheid, recyclet alle materialen en is uitvinder van effici├źntie en duurzaamheid. Daar kunnen wij nog heel wat van leren!

.

Deze maand gaan we met Mystery X op zoek naar de biologische techniek en hoe deze vertaald is in onze menselijke techniek bijvoorbeeld met een 3D-printer. Welk innovatieve idee├źn er nog in de toekomst gebruikt kunnen of gaan worden. De spreker Lilian van Daal laat jullie met haar out-of-the-box-oplossingen en met behulp van een speciale 3D-printer het proces van diverse bijzondere projecten meebeleven.

.
.

Lilian van Daal
Lilian van Daal heeft in Arnhem de opleiding Industrieel product ontwerpen gedaan. Bij haar werk als ontwerper staat de natuur altijd centraal en ze haalt hier veel inspiratie uit. De natuur bestaat al veel langer dan de mens en heeft al die tijd gehad om de beste oplossingen te vinden voor veel problemen.
Lilian heeft meerdere prijzen gewonnen met haar werk en haar producten zijn tentoongesteld in Milaan, Wenen, Madrid en natuurlijk ook in Nederland.

Woensdag 12 april vertelt zij jullie alles wat je wilt weten over de natuur en wat we daarvan kunnen leren!

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je in!