Januari 2017 – Plastic soep: niet om te eten!!!

Wanneer: woensdag 18 januari 2017 van 15.00 – 17.00
Waar: Museum het Valkhof, Kelfkensbos 59 6511 TB Nijmegen

plastic soep

Heb je weleens plastic soep gegeten? Nee? Gelukkig maar, want plastic is heel ongezond. Maaarrrr… toch krijgen we kleine stukjes plastic in ons lijf. Dat komt van al het plastic afval dat rondzwerft, op het land en in het water. Midden in de oceaan drijft zelfs zoveel plastic dat er een naam voor is bedacht, je raadt het al: plastic soep! Heel ongezond voor mens en dier, maar wat doen we eraan? En hoe komen we er van af???

Kom woensdagmiddag 18 januari ook naar Mystery X en hoor wat Tim de Rooij erover vertelt. Natuurlijk gaan we na zijn lezing interessante proefjes doen!
Kunnen we samen een oplossing bedenken voor al die troep?

.

LET OP: Mystery X is deze keer in het VALKHOFMUSEUM. Daar is een tentoonstelling over plastic soep. Dat wordt een heel speciale middag!

In zee en op rivieren drijft heel veel plastic afval, zoals flesjes, dopjes, visnetten, plastic zakken en plastic speelgoed. Plastic vergaat niet, zoals groenafval, maar valt uiteen in honderden kleine stukjes. Vogels, vissen, zeeschildpadden en andere zeedieren denken dat dit eten is. Al dat plastic in hun buik is natuurlijk niet goed! Veel dieren worden ziek of gaan dood door al dit plastic!

Schrijf je nu in!