Juni 2013 – Heeeel oud worden

Heeeel oud worden

Bijna iedereen komt er wel eens: bij de dokter. Bijvoorbeeld om je oren uit te laten spuiten, als je je arm of been gebroken hebt, of als je ziek bent. Gelukkig kan de dokter je dan helpen. Maar wat doet een dokter nou eigenlijk de hele dag? En is het iets voor jou om dokter te worden?

Dokters
Iedereen krijgt vroeg of laat in zijn leven te maken met een dokter, misschien omdat je zelf ziek bent, of omdat iemand anders in jouw omgeving een dokter nodig heeft. En wellicht heb je er over nagedacht om later zelf dokter te worden, om zo zieke mensen te kunnen helpen. Maar het is ook goed mogelijk dat het beroep van dokter je helemaal niks lijkt. Maar wat doet een dokter nou eigenlijk de hele dag? Het is een schitterend en dankbaar beroep, maar ook een vak dat heel snel aan het veranderen is. Je eigen dokter ontmoeten op Facebook, zie je het al voor je?

Deze laatste Mystery X middag van het schooljaar gaat professor Bas Bloem jullie van alles vertellen over zijn vak, dokter. Hij gaat laten zien wat het betekent om in deze snel veranderende tijd een “moderne” dokter te zijn. En dat is belangrijk om te weten, want in de nabije toekomst ontstaat als gevolg van de vergrijzing een groot tekort aan dokters en medisch personeel. Zaak dus om al op heel jonge leeftijd kinderen enthousiast te maken voor het beroep van dokter. Reken maar op een voordracht met veel spannende video’s over bijzondere medische bevindingen!

Bas Bloem
Professor Bas Bloem is neuroloog, dat is een dokter die helemaal gespecialiseerd is in ziekten van de hersenen en de zenuwen. Bas werkt bij het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Hij vindt het belangrijk dat dokters meer betrokken worden bij het onderzoek dat wetenschappers doen en hij wil dat patiënten een actievere rol krijgen bij hun eigen zorg.