Juni 2016 – Jakkes… plastic soep!

Let op! De lezing is deze keer in het Valkhofmuseum!
15 juni 2016 van 15.00-17.00 uur
Kelfkensbos 59, Nijmegen

Veel plastic afval dat niet in de prullenbak wordt gegooid, eindigt uiteindelijk in zee. Bijvoorbeeld plastic waterflesjes en speelgoed dat mensen weggooien of vergeten, komen via rivieren naar zee. Veel van dit drijvende plastic eindigt uiteindelijk in de Grote Oceaan.

Plastic vergaat niet, zoals groenafval, maar valt uiteen in honderden kleine stukjes. Al deze stukjes drijven naar een plek, dat noemen we plastic soep. Dit zijn dus grotere stukken plastic zoals flesjes, dopjes, visnetten en lijnen, plastic zakken en plastic speelgoed, maar vooral ook heel veel kleine stukjes plastic. Vogels, vissen, zeeschildpadden en andere zeedieren denken dat dit eten is. Al dat plastic in je buik is natuurlijk niet goed! Veel van deze dieren worden ziek of gaan dood door al dit plastic.

Tim de Rooij
Tim de Rooij zal antwoorden geven op vragen als Wat is de plastic soep? Hoe komt al dat plastic in het water? Waarom is het zo’n probleem? En wat kan je er zelf aan doen?
Natuurlijk gaan we na de lezing leuke en interessante proefjes doen!

Woensdag 15 juni van 15:00-17:00 uur. Deze keer is het in het Valkhofmuseum omdat zij in de winter ook een tentoonstelling gaan inrichten over dit onderwerp.

Inschrijven kan vanaf woensdag 1 juni 2016