Maart 2014 – De operatierobot, durf jij het aan?

Kijkoperaties

Woensdag 12 maart van 15:00 tot 17:00 uur.

Ben je wel eens in het ziekenhuis geweest? Om iemand te bezoeken, of was je zelf ziek? En moest je toen geopereerd worden?
Bij een operatie worden tegenwoordig de nieuwste technieken gebruikt. Zo wordt er bij een kijkoperatie gewerkt met een klein videocameraatje dat door een klein gaatje naar binnen gaat. De chirurg kan zo precies zien waar hij mee bezig is. Alleen zijn alle bewegingen nu precies omgedraaid: rechts is links en links is rechts… kan jij dat?

En als de chirurg dieper het lichaam ingaat met zijn instrumenten, wordt het moeilijker om nauwkeurig te werken en wordt de chirurg steeds onhandiger. Daarom zijn er nu operatierobots. De chirurg geeft opdrachten met zijn handen en deze worden door de robot omgerekend en uitgevoerd.

Tijdens de bijeenkomst van MysteryX zullen beelden van de robot (zonder bloed!) vertoond worden en er zal een simulator aanwezig zijn, zodat jullie zelf een keer kunnen “opereren”. Ook zullen we jullie leren hechten en werken in spiegelbeeld, zoals bij een kijkoperatie noodzakelijk is.

Durf jij het aan? Kom dan op 12 maart a.s. naar Mystery X!

Maroeska Rovers

Ga naar de inschrijfpagina om je aan te melden!
Inschrijven kan vanaf woensdag 26 februari 2014 om 19.00 uur.