Oktober 2014 – Stoelendans in je hersens!

Woensdagmiddag 8 oktober van 15:00 tot 17:00 uur


Soms moet je je even inhouden, bijvoorbeeld een ander uit laten praten. Of dit lukt, wordt bepaald door hoe je brein op dingen om je heen reageert. Roshan Cools zal uitleggen hoe de verschillende delen in je brein samenwerken, zoals een orkest ook bestaat uit allerlei verschillende instrumenten die samen werken om iets moois te maken. En ook net als in een orkest, is er een dirigent die alles “onder controle” houdt.
Natuurlijk ga je niet alleen luisteren, maar ook zelf aan de slag! We gaan kijken hoe we onze hersens voor de gek kunnen houden, hoe we ze kunnen trainen en waar bepaalde dingen in je hersens plaatsvinden.

Roshan Cools
Roshan Cools is hoogleraar cognitieve Neuropsychiatrie; dat is een moeilijk woord voor hersenonderzoeker. Ze onderzoekt hoe de hersens werken. Dat doet ze in Nijmegen in het Dondersinstituut.
Voordat Roshan onderzoeker werd, heeft ze gestudeerd in Groningen. Ze studeerde daar psychologie. Daarna heeft ze een eigen onderzoek gedaan in Engeland en nog een tijdje in Amerika gewoond en onderzoek gedaan.
Kom ook! Schrijf je in vanaf woensdag 24 september om 19:00 uur.