Oktober 2015 – De ondergrondse snackbar

 

Wat leeft er onder de grond? Waarom zijn er op sommige plekken veel en op andere plekken weinig planten? Over leven op aarde weten we veel: koeien eten gras, vogels eten wormen, etc. Maar hoe zit dat onder de grond? Bij deze lezing leer je alles over het leven onder de grond.

Kan je niet wachten tot 14 oktober? Graaf dan zondag 4 oktober vast in je tuin op zoek naar beestjes: https://nioo.knaw.nl/nl/bodemdierendag

 

 

Ook leuk voor ouders?
Dit keer is er ook voor ouders iets te beleven. Uiteraard zijn ouders van harte uitgenodigd om de lezing bij te wonen. Na de lezing gaan de kinderen aan de slag met proefjes en experimenten waar de ouders niet bij aanwezig zijn. Zij hoeven zich echter niet te vervelen: in de grote zaal zal een film worden getoond.

Marc Siepman
Marc gaat jullie alles vertellen over het leven onder de grond. Hij is humist, dat betekent dat hij veel weet van de bodem, hoe vruchtbaar deze is en wat er leeft. Hij heeft hier twee boeken uit het Engels over vertaald (Het bodemvoedselweb en Bodem in balans). Daarnaast is hij hoofdredacteur van Permacultuur Magazine. Marc geeft sinds 2013 door heel Nederland en Vlaanderen cursussen en lezingen over humisme.

Schrijf je nu in!