September 2013 – Bijzondere bruggen

‘De Oversteek’ heet de brug die in november in Nijmegen opent. De architect hiervan komt jullie hierover vertellen op deze eerste Mystery X! Er zijn allerlei soorten bruggen: van voetgangersbruggen tot spoorbruggen. De vorm van een brug kan ook verschillen: van sierlijk en rank tot robuust en massief. Vaak hangt deze vorm ook samen met het type brug en het materiaalgebruik. Speciaal voor jullie komt de architect van ‘De Oversteek’ op 11 september vertellen hoe je bruggen ontwerpt. Komen dus! Inschrijven voor deze bijzondere Mystery X middag kan vanaf 28 augustus.

Nieuwe brug Nijmegen
In november zal de nieuwe brug bij Nijmegen officieel worden geopend. Dan is het inmiddels elf jaar geleden dat het besluit genomen is om hier een nieuwe brug te gaan bouwen. De voorbereidingen die nodig waren om de nieuwe brug in Nijmegen te bouwen kostten veel tijd. Eerst zijn er bijvoorbeeld allerlei onderzoeken gedaan naar de invloed van de bouw van de brug op de omgeving. Ook was het nodig om grond aan te kopen, voor de nieuwe aanrijroute van de auto’s. In 2009 is er een wedstrijd uitgeschreven waar meerdere architectenbureaus aan mee konden doen. De winnaar van deze wedstrijd was Chris Poulissen met zijn architecten bureau. Op 23 mei 2011 is dan uiteindelijk de bouw van de brug begonnen.

Chris Poulissen
Het is best bijzonder dat Chris Poulissen zelf komt om jullie van alles te vertellen over het ontwerpen en bouwen van bruggen. Als de brug dan in november geopend wordt, dan weten jullie uit de eerste hand hoe het ontwerpproces is gegaan, van de ontwerper zelf! En natuurlijk zijn er weer leuke proefjes. Wil je dit niet missen? Kom dan op 11 september naar de eerste Mystery X middag van dit schooljaar. Inschrijven kan op deze website vanaf 28 augustus 19:00 ’s avonds. Jij komt toch ook?!