September 2014 – Op reis naar de zon

Woensdag 10 september van 15:00 tot 17:00 in het Junior Technovium in Nijmegen

Alles over de Zon, de planeten en de manen in ons zonnestelsel

“We gaan! Trek je ruimtepak aan!”

Op 10 september gaan we met z’n allen op reis naar de ruimte, het zonnestelsel in. Eerst moeten we natuurlijk opstijgen: je komt te weten hoe je met een raket weg kunt komen van de aarde. Dan gaan we bekijken wat we onderweg tegenkomen. We nemen een kijkje bij het oppervlak van de zon en van de planeten. Op welke planeten kun je staan en welke niet? Waar is het te koud en waar te warm? En wat valt er zoal te doen als je eenmaal geland bent op zo’n planeet?

klik hier voor foto’s van de astronaut Douglas Wheelock.

 

Na de pauze kun je zelf kijken hoe zwaar je bent op een andere planeet, ga je de afstanden in het zonnestelsel uitvogelen, en natuurlijk raketten maken en afschieten!

 

Marijke Haverkorn

Marijke is een sterrenkundige aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hier geeft ze les aan studenten en onderzoekt ze met behulp van de grootste radiotelescopen op aarde hoe sterren ontstaan uit grote gaswolken. Op school raakte ze geïnteresseerd in sterrenkunde door een artikel in tijdschrift KIJK over de zon. Ze studeerde sterrenkunde in Utrecht, en heeft daarna nog gewoond en gewerkt in Leiden, Boston, San Francisco, Sydney….en het Drenthse dorpje Dwingeloo.

 

Ga naar de inschrijfpagina om je aan te melden!
Inschrijven kan vanaf woensdag 27 augustus 2014 om 19.00 uur.